window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-L7M34797GX');

Direct in contact komen?

+31 (0)418 56 10 56

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 08:30u tot 17:30u.

Dutch Berries

Aardbeienkweker Dutch Berries heeft de grootste aarbeienkas in Nederland. Dat zorgt in het plukseizoen voor piekbelasting. Er is uitstekende IT-ondersteuning nodig om dat op te vangen. Maar verzorg je een uitmuntende digitale registratie in een lastige omgeving als een kas? Om maar een paar problemen te noemen: je moet rekening houden met een enorme staalconstructie, afwijkende warmte, een hoge luchtvochtigheid en interferentie van een enorme batterij lampen.

Wil je direct in contact komen?

+31 (0)418 56 10 56

Dutch Berries

Dutch Berries kweekt aardbeien. Twee keer per jaar wordt er geoogst. In die periode piekt het bedrijf naar 300 werknemers die zich kriskras over de werkvloer verplaatsen. De computers moeten gegevens zoals arbeids- en plukregistratiesoftware zeer scherp bijhouden. Dat kan tegenwoordig mobiel met behulp van een handheld plukregistratie. Een dualband oplossing van CommScope RUCKUS verzend vervolgens die gegevens naar de centrale opslag.

Betrouwbare netwerkdekking

Maar om die gegevens te verzenden is een zeer robuust netwerk nodig. Dat vraagt allereets om glasvezel. Dit is de enige betrouwbare techniek om in een door staal omringd gebouw als een  broeikas netwerkdekking te garanderen. Marble overbrugt afstanden van 800 meter. Over de hele lengte en breedte kan Dutch Berries rekenen op 1 gigabit bandbreedte. Dat is bijzonder: door de enorme hoeveelheid ledverlichting in de kabelgoten vertraagt iedere andere netwerktechniek door interferentie. Marble liet zich inspireren door de scheepvaart. Ook in stalen schepen biedt glasvezel uitkomst om in razendsnel en betrouwbaar internet te voorzien.

Overal Wi-Fi

Aanvullend op het glasvezelnetwerk verzorgt Marble ook betrouwbare Wi-Fi dekking. Zelfs achterin het meest afgelegen aardbeienveld en middenin de grote stalen broeikas. Dat vraagt om een heel andere aanpak van Wi-Fi dan binnen de huiskamer. Marble maakt niet alleen gebruik van hoogwaardige apparatuur, maar zorgt ook voor slimme zakelijke instellingen. Daarmee is binnen het Wi-Fi netwerk een splitsing aangelegd. In de kantines is voor iedereen dekking gerealiseerd. In het veld kunnen leidinggevenden rekenen op een eigen snel netwerk. Tijdens de pauze kan iedereen lekker internetten, maar buiten de kantine is internet voorbehouden voor werk.

Digitaal cameratoezicht

Alle velden en kassen zijn dankzij een slim doorgevoerd camerasysteem vanuit het hoofdkantoor te overzien. Met bestuurbare PTZ camera’s wordt in de kassen overdag de voortgang in de gaten gehouden. In de nacht beveiligt hetzelfde systeem de omgeving. Ook op de buitenterreinen heeft Dutch Berries uitgebreid overzicht via het cameranetwerk. Alle camera’s haken in de computers. Marble kon daardoor de beveiliging integreren met andere systemen zoals de telefoon.

VoIP oplossing geïmplementeerd
Voor de telefonie van Dutch Berries is een VoIP oplossing geïmplementeerd. De VoIP centrale is volledig geïntegreerd met het intercomsysteem. Belt een chauffeur of bezoeker aan bij het kantoor, dan gaat de telefoon van de leidinggevende; ook als hij ergens in het veld is. Met een code kan de deur op afstand geopend worden zodat er geen vertraging ontstaat bij leveranties  Vaste leveranciers krijgen een eigen deurcode en kunnen vrij in- en uitlopen. Natuurlijk kan die code bij einde contract direct ingetrokken worden.

 

Foto's: Dutch Berries

Heb je een tof idee?
Daag ons uit!