window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-L7M34797GX');

Direct in contact komen?

+31 (0)418 56 10 56

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 08:30u tot 17:30u.

Aannemersbedrijf M.J. Smits

Aannemersbedrijf M.J. Smits specialiseert zich in onderhoud van de openbare ruimte. Zij dragen onder meer zorg voor groenvoorzieningen, onderhoud aan heggen en struweel, boomverzorging en gladheidsbestrijding. Een aansturend team van twintig man werkt op kantoor, een veelvoud daarvan werkt op buitenlocaties. Aan Marble de uitdaging om een oplossing te bieden waarmee mensen buiten in het groen, binnen op kantoor én thuis mee kunnen werken.

Wil je direct in contact komen?

+31 (0)418 56 10 56

Zowel thuis- als veldwerk ondersteunen

Sommige medewerkers van het bedrijf werken vanuit huis en vragen om standaard ondersteuning voor thuiswerkers. Een grotere groep medewerkers staat dagelijks op locatie in het groen. Wie letterlijk met een tablet tussen de bomen staat, hoeft niet op uitmuntende bandbreedte te rekenen. Zowel met de eisen van de flex- en thuiswerkers als die van de veldwerkers moet in de inrichting van de software goed rekening gehouden worden.

Flexwerken met virtuele desktop

Binnen Smits wordt veel flexibel gewerkt. Kantoormedewerkers willen de inhoud van de desktop van het ene werkstation naar het andere mee kunnen nemen. Daar was vernieuwing voor nodig. De verouderde oplossing op basis van Windows Small Business Server ging de deur uit. Deze werd door Marble vervangen met Windows Remote Desktop Services. Hiermee kan iedere medewerker zowel binnen als buiten het bedrijf inloggen op een eigen virtuele desktop.

Slim met bandbreedte omgaan

Voor veldwerk realiseerde Marble een VPN-verbinding die op slimme wijze omgaat met de beschikbare bandbreedte. Door zogenaamde split-tunneling toe te passen naar een Fortinet Firewall wordt het dataverkeer zo veel mogelijk beperkt. Een medewerker in het veld kan bijvoorbeeld een essentieel Word-document direct op de server benaderen. Gaat diezelfde medewerker vervolgens naar een website, dan wordt dit dataverzoek buiten de VPN-verbinding gehouden.

Noodzakelijke informatie is beschikbaar

Door op deze manier te werken, is het mogelijk om zowel de thuiswerkers als de mensen in het veld volledig te ondersteunen bij hun werk. Informatie die echt noodzakelijk is, is in het veld altijd beschikbaar. Wie op kantoor werkt kan zonder zorgen van werkstation wisselen.

Heb je een tof idee?
Daag ons uit!