window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-L7M34797GX');

Direct in contact komen?

+31 (0)418 56 10 56

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 08:30u tot 17:30u.

Transito

Anno 2024 is werken op afstand voor iedere onderneming een must. Binnenvaartbevrachter Transito heeft Marble ingeschakeld om een online cloudoplossing te ontwikkelen. Alle bedrijfsprocessen gaan door dit systeem lopen. Transito kan daardoor werken in heel Europa en krijgt gelijk mogelijkheden om veel efficiënter te werken.

Wil je direct in contact komen?

+31 (0)418 56 10 56

Binnenvaartbevrachter

Als binnenvaartbevrachter ondersteunt Transito het vervoer van goederen vanaf aankomst in een zeehaven naar de eindbestemming via binnenwaterwegen. De organisatie verzorgt daarnaast op- en overslag van goederen, shortsea en transport per vrachtwagen. Voorheen werd dit allemaal aangestuurd met een server. Die was alleen in het hoofdkantoor in Werkendam te bereiken. Niet handig in een tijd waarin op afstand werken essentieel is.

Fijn samenwerken

Transito leerde via een positieve aanbeveling van een andere klant Marble kennen. Ze kozen voor onze aanpak: oplossingen maken die binnen de organisatie breed gedragen worden. Dat doen we door elkaar met regelmaat te ontmoeten. Het team van Transito vertelt hoe ze werken en waar ze naartoe willen. Op basis daarvan ontwikkelen wij software die daar logisch bij aansluit.

Online platform

Het nieuwe online platform ondersteunt Transito volledig. Hun proces begint met een opdracht, bijvoorbeeld vervoer mais van Rotterdam naar het Moezelgebied. Transisto ontvangt de opdracht en zoekt daar in een database de juiste schipper bij. Vervolgens leggen ze tijd en plaats voor zowel laden als lossen vast. Deze gegevens gaan naar de afdelingen Bevrachting en Documentatie. Die controleren alles en maken vervolgens het papierwerk op in PDF. De schipper ontvangt de documenten en kan aan de reis beginnen.

Volledige ondersteuning

Marble bouwde een oplossing die Transito zo volledig mogelijk ondersteunt. Onze software plant vrachten real-time en voorkomt dubbele boekingen. Unieke invulvelden geven ruimte om zaken als controle op reinigingscodes te registeren. Ook hebben wij de internationale groei naar verschillende BV’s in andere landen meegenomen in het ontwerp. Medewerkers veranderen met een druk op de knop van BV; met bijpassende huisstijl.

Verder digitaliseren

Inmiddels werken wij jaren zeer goed samen. Op basis van onze oplossing gaat Transito verder digitaliseren. Op de planning staat onder meer een systeem om schippers digitaal te laten werken. Zij kunnen dan de afgetekende bon na lossing via de telefoon doorgeven. Transito kan op basis daarvan de reis voltooien. De schipper is zo direct vrij om naar de volgende bestemming door te varen.

Heb je een tof idee?
Daag ons uit!